Mijn favorieten

Huis kopen in Uden

Huis kopen in Uden.

 

Je bent er helemaal klaar voor! Of liever gezegd mee... de kleine probleempjes zijn groot geworden, te weinig ruimte, gezinsuitbreiding of misschien wil je wel gewoon een woning hebben waar je niets meer aan hoeft te doen.

 

Waar moet je nu op letten? 4 tips!

 

1) En geloof me deze fout wordt nog vaak gemaakt; laat deze woning aan je eisen voldoen voor de komende 5 jaar. Dat houdt ook in dat je financiële berekening voor 5 jaar moet kloppen. Is de woning fantastisch maar moet er "eigenlijk" een nieuwe badkamer in? Ga na wat deze gaat kosten, en reken erop dat je dit meteen moet doen.  Waarom? Je woongenot moet meteen goed zijn. Ervaring leert dat verbouwingen vaak duurder uitvallen en zeker bij jonge gezinnen groeien ook de maandelijkse kosten.

 

2) Afstand/tijd/momentum van de dag. Kijk eens hoe de buurt en de omgeving bevalt als je vrij bent, als je tijdens kantoortijden bezichtigt dan is het vaak rustig. Kun je je auto makkelijk kwijt? Spelen er ook kinderen op de speelplaats, simpele situaties die je alledag mee gaat maken. Spreek ook mensen in de buurt aan, door verschillende buurtbewoners te spreken, krijg je meteen een gevoel bij de sociale omgeving.

 

3) Eerlijk advies... Voordat je iemand meeneemt maak je al de beslissing, dit is een kanshebber. Deze woning laat ik mijn moeder, vader, oom, broer enz. eerst zien voordat ik het koop. Doen uiteraard maar ...oma wil de kinderen in de buurt en maakt zich druk om de kosten, je oom ziet (en voelt) je liever toch ergens anders wonen. Neem een in jouw ogen zo onafhankelijk mogelijke adviseur mee, die verstand van zaken heeft.

 

4) Maak direct werk van je 2e bezichtiging en doe je huiswerk goed. Je wilt niet dat een ander je voor is, dus bij interesse snel schakelen, laat je niet haasten door je werk goed voor te bereiden en overleg te hebben.

 

Zo! Nu heb je een aantal woningen bezocht, hoe kwamen de makelaars over op je? Opvolging gekregen? Dit is de eerste selectie die je maakt. Je hebt de makelaars meegemaakt, en kies hier de 2 prettigste makelaars uit. Kijk ook op funda naar de makelaarsbeoordelingen, niet alleen naar het cijfer, maar ook naar de open veld tekst. Nu kan je een bewuste keuze maken voor de makelaar die jouw woning weer gaat verkopen.

Met ent-huis-iaste groet!
Geert van der Loo